Bed & Breakfast de Vlinder

B & B de Vlinder

B & B zwevende zit/slaapkamer

Contactgegevens B&B de Vlinder:

Adres: Heidevloed 1

7025 GE Halle

Ria Harkink & Ben Som de Cerff

Tel 0314 785256 of gsm 06 23201250

e-mail B&B:ria.harkink@delta.nl


B&B De Vlinder:

Ontspanning, rust, creativiteit, natuur en inspiratie.

Intro: Logeren in het buitengebied, waar de plaatsen Doetinchem, Zelhem en Halle elkaar ontmoeten. De logeerkamer zweeft boven de benedenverdieping. Ons onder architectuur gebouwde huis is eind 2010 opgeleverd. De ligging direct naast de bossen van Kasteel Slangenburg, op loopafstand van

Het Pieterpad, en het Boelekeerlpad en gelegen op 15 minuten fietsen vanaf Doetinchem, maken een verblijf op dit nieuwe landgoed tot een unicum.    

De woning maakt onderdeel uit van het onder architectuur gebouwde woongebouw, waarin 3 woningen zijn opgenomen in een halve cirkel van 60 meter. De tuingerichte woning biedt uitzicht op de bossen van Slangenburg. De woning is ontwikkeld in ruw betonnen, in aardtinten gekleurde, muren met een leistenen bovenverdieping. De woning is voorzien van een warmtepomp, die zijn energie krijgt van 22 zonnepanelen. Hiermee is de woning bijna energieneutraal. Het woongebouw is ontworpen door Architectenbureau Vincenth Schreurs (www.vincenthschreurs.nl) en WZH+.

De woning is gelegen achter de toegangsmuur, zodat een optimale privacy geborgd is. De woning is eind 2010 opgeleverd en is genomineerd voor de architectuurprijs BNA gebouw van het jaar 2011, regio oost. In november 2011 heeft de architect voor dit woongebouw de Architectuur Prijs Achterhoek gewonnen.

De natuurlijke ligging is doorgetrokken in de inrichting van de woning. Kenmerkend zijn het uitzicht, de natuurlijke materialen, zoals een bamboevloer en natuursteen in de eet- en studeerkamer.

Onze woning: Via een landelijke toegangsweg omzoomd met jonge tamme kastanjes en lindebomen, ontsluit zich op het nieuwe landgoed Heidevloed de aangesloten bebouwing van 3 woningen in een halve cirkel, waarvan de rechterwoning onze woning is. De woningen zijn passend in de natuurlijke omgeving gebouwd met gekleurd beton, herfst getinte leistenen op de 1e verdieping en de daken zijn bedekt met een kruidenrijke sedum/gras dakbedekking.

De opdracht aan de architect luidde:

Ontwerp een landgoed met allure, modern en met voldoende privacy.

De architect heeft dit vorm gegeven door een stevige basis te maken in de vorm van een halve cirkel die refereert naar een verleden, drager is voor 3 individuele woningen. De cirkel is zo sterk dat het met de middenwoning voldoende allure brengt. De beide zijwoningen tonen zich alleen door een eenvoudig volume op de verdieping. De achterzijde opent zich daarentegen volledig naar het landschap. De materialisering en detaillering zijn minimaal en robuust. In het werk gestort ruw beton op de begane grond, de bovenbouw wordt uitgevoerd in natuursteen leien.  In het ontwerp is het contact met het landschap op elk niveau maximaal.

De zit/slaapkamer: Deze hangt deels zwevend over de buitenmuur. Het hoge plafond bestaat uit massieve houten balken, de vloer is van bamboe. De hele woning wordt verwarmd met een aardwarmte systeem. In de zomer kan de woning via de vloerverwarming gekoeld worden. De logeerkamer is voorzien van een badkamer met douche, toilet en wastafel. ’s Morgens kunt u genieten van de opkomende zon en het uitzicht over het landgoed. Het boxspringbed bestaat uit 2 tegen elkaar staande 1 persoonsbedden met ieder een eigen dekbed. De bedden kunnen we ook voor u uit elkaar schuiven. 

Huisdieren zijn niet welkom. Roken op de kamer is niet toegestaan.

Natuurbeleving: in de omgeving van Zelhem is veel landbouwgrond omgezet naar nieuwe natuur. Het gebied is in beweging.

Door verschraling ontstaan wisselende landschappen van natte heide en dopheide, afgewisseld met blauwe graslanden, waarin orchideeën en gentiaan zich thuis voelen. Reeën komt u in de vroege avonduren regelmatig tegen. Op 200 meter afstand beginnen de bossen van Kasteel Slangenburg met het restaurant het Koetshuis en de landwinkel de Heerlijckheid Slangenburg. Hier kunt heerlijke streekproducten kopen.

Hier kunt u in alle stilte genieten van de natuur. In juni treft u volop zonnedauw en orchideeën aan.

Inspiratie: Zowel het huis als de tuin bieden volop mogelijkheden om in de rust van de natuur tot jezelf te komen. De natuurlijk aangelegde tuin, waarin veel kruiden en vaste planten staan, is een oase voor vogels, insecten en amfibieën. Salamanders, groene en bruine kikkers en boomkikkers voelen zich thuis in de bloemenflora langs de waterpartij in de boomgaard.

Uitgaan: In de omgeving van Zelhem liggen de plaatsen Doetinchem (5 minuten rijden), Lochem (20 minuten rijden) en de Hanzesteden Doesburg en Zutphen (25 minuten). In deze steden vindt u bioscopen, filmhuizen, restaurants en schouwburgen.  Maar ook in Zelhem kunt u gezellig uit eten gaan. De historische centra van Hengelo (Gld) en Vorden en het Kasteel Slangenburg zijn zeker een bezoekje waard. In de regio van Vorden is een kastelenroute voor de fiets uitgezet.

Op 25 km ligt het Duitse plaatsje Emmerich.

Komt u i.v.m. een weekendcongres bij de Betteld te Zelhem, dan adviseren wij u van te voren een reservering te maken voor uw avondeten, want alle restaurants zitten dan meestal overvol. 

Er staan 2 fietsen voor het ritje naar het restaurant gratis tot uw beschikking.

Sport en recreatie: In de nabij gelegen bossen is volop gelegenheid om te mountainbiken, te wandelen, te fietsen en paard te rijden. Er zijn diverse ruiterpaden uitgezet. Op 300 meter afstand is de paardenmanage Lange Wilm gelegen. Er is een wandelroute “het Boelekeerlpad”van 7 km uitgezet (www.­boelekeerlspad.­nl), die u de verschillende vormen van natuurontwikkeling laten zien. Daarnaast ligt het Pieterpad op ca 1,5 km afstand van onze woning. Wij zijn bereid u met de auto op te komen halen (hoek Heidehoekweg/Kolkstroeterpad).

Voor meer info over fietsen en wandelen, kunt u de volgende site raadplegen: www.achterhoek.nl

Wie zijn uw gastvrouw en gastheer? Uw gastvrouw is Ria Harkink. Zij is werkzaam als wandel- en natuurcoach en eigenaar van Ria Harkink Coaching. Zij verzorgt in de Achterhoek bedrijfscoaching, wandelcoaching en workshops Shinrin-Yoku. Deze activiteiten kunt u in combinatie met een overnachting boeken. Uw gastheer Ben Som de Cerff is bijenteeltleraar, hobby-imker en BijenVlogger.

We heten u welkom met vers gezette koffie, espresso, thee of cappuccino. Een flesje witte, rode of rosé wijn of een biertje of een glaasje fris staat voor u klaar.  

Wij hanteren de RIVM richtlijnen inzake Corona preventie en serveren het ontbijt via een rieten mand op de kamer.

Met mooi weer kunt u eventueel buiten in onze tuin met uitzicht op de bossen van landgoed Slangenburg ontbijten. Heerlijk en lokaal met verse eigen producten, zoals honing uit eigen imkerij, jam en eitjes van de Zorgboerderij de Twisselt.

Prijzen: De vergoeding voor een overnachting inclusief ontbijt en toeristenbelasting bedraagt voor de tweepersoonskamer 85 euro per nacht. Voor 2 nachten betaalt u 160 euro. Optioneel kunt u een lunchpakket zelf klaar maken, de meerkosten bedragen 7,50 euro per persoon/per dag. De kosten kunnen vooraf overgemaakt worden.


Arrangement: Overnachten op het landgoed Heidevloed in onze sfeervolle B&B De Vlinder met aansluitend een coach sessie of Shinrin-Yoku.

Na een heerlijk ontspannen verblijf in onze B&B gaan we de volgende ochtend na het ontbijt de bossen van landgoed Slangenburg in. Deze bossen sluiten direct aan op het landgoed Heidevloed. We gaan op pad voor een verdiepende coachwandeling (eventueel met de wandelinspiratiekaarten Natuur Werkt!) of we gaan voor een mooie Shinrin-Yoku workshop. De kosten voor dit arrangement zijn 185 euro voor 1 persoon en 200 euro voor 2 personen.

 

Wil je graag meer dagen of de retreat Me-Time voor rust, ruimte en natuur? Kijk dan even op de website van Ria.  www.riaharkink-coaching.nl


Graag inchecken tussen 16.00 en 20.00 uur, uitchecken om ca 10.00 uur. Routebeschrijving: Komend vanuit Doetinchem neemt u de afslag Zelhem naar het industrieterrein. Bij de eerste rontonde neemt u de 2e afslag, vervolgens slaat u na 20 m rechts af de Nijmansedijk op. Deze volgt u 2,7 km tot u bij een vijfsprong komt. Neem de 2e afslag rechts, u bent nu op Heidevloed. Bij de huisnummers 1,3 en 5 rechtsaf de toegangsweg oprijden. Ons huis is de rechter woning. Zie: Gedeelde locatie voor de locatie en om een routebeschrijving te maken.