Hobby imkerij Green Spirit


Hobby-imkerij Green Spirit verzorgt de volgende cursussen en workshops en levert de onderstaande producten:

Het bijenblog voor dagelijkse nieuwtjes

voor en door imkers: BIJENBLOG

Esther zeep 1 drie zeepjes en doosje
esther 2 doosje zeep
esther 3 drie zeepjes

                                

BIJVRIENDELIJK IMKEREN 2.0 is de laatste versie van het al bekende boek het jaarrond praktisch imkeren in Dadant US-, TBH- of paarkast, een beleving.


Dit boek, waarvan de 7e editie is uitgegeven in maart 2020, is in hardcover A4 formaat met 105 kleuren foto's en 172 pagina's beschikbaar. Het boek is met name gericht op de imkers, die de basiscursus imkeren doorlopen hebben en nog niet beschikken over vele jaren ervaring. Daarnaast biedt het voor ervaren imkers een uitstekend naslagwerk om de kennis bij te scholen volgens de laatste ontwikkelingen.


In het boek wordt ingegaan op het jaarrond imkeren in spaarkasten en in de Dadant US kasten en in Top Bar Hives. Hierbij staat de bijenkolonie centraal en ondersteunt de imker het leven van de kolonie op een zo natuurlijk mogelijke manier.

Bijenwerk (zie Imkernieuws van de NBV) was de basis en aanzet tot dit boek.

Het boek is te bestellen via het e-mailadres: ben.somdecerff@delta.nl. De prijs van het boek bedraagt 32,50 euro. Voor Belgie kost het boek 38,50 euro.

Het boek is eveneens te bestellen bij:


Eenvoudig(er) en duurzaam imkeren in een eenbaks spaarkast of Topkast, hoe doe je dat? 

Dit is de titel van een nieuw boek, waarin het Darwiniaans (natuurlijk) imkeren is uitgebreid met het werken in de Topkast. Dit boek gaat dus over natuurlijk en eenvoudig imkeren in een eenbaks spaarkast of een Topkast (horizontale spaarkast). Door te leren van de lifestyle van wilde volken in de bossen van Arnot Forest NY (onderzoek Prof. Tom Seeley) is een aangepaste manier van imkeren ontstaan, die de gezondheid van de bijen volken ten goede komt. Hierdoor kunnen volken op termijn overleven zonder onnatuurlijke varroabestrijdingen.

In het boek wordt via QR-codes gelinkt naar eigen You Tube video's, waardoor alles zeer eenvoudig te begrijpen is. Het werken met kleine cellen is nu ook opgenomen. 

Het full colour boek wordt geleverd in een handige ringband met beschermfolie cover. Het boek bevat 88 bladzijden op A4 formaat. De kosten van dit boek bedragen 26,-- euro. Inclusief verzending in NL 32,-- euro. Naar Belgie 37,-- euro. Het boek is vanaf 15 oktober 2021 verkrijgbaar. 

Bijessie – Honing Lavendel zeep

Bijessie maakt natuurlijke zeep met o.a. honing, bijenwas, kokosolie, kariteboter en etherische olie.

Aangestoken door het enthousiasme van mijn vader, ben ook ik geïnteresseerd geraakt in de wondere wereld van de bijen. De basiscursus imkeren heb ik succesvol afgerond en nu heb ik twee eigen bijenvolken. Voor mijn zeep gebruik ik de honing en was van mijn eigen bijen, die op een volkomen natuurlijke manier beheerd worden zonder toevoeging van niet natuurlijke stoffen. 

 • 3 Gastenzeepjes in een cadeauverpakking kosten € 4,95
 • Een stuk zeep van 100 gram kost € 4,95

Past je bestelling door de brievenbus? Dan zijn de verzendkosten € 6,-. Is je bestelling groter, dan zijn de bezorgkosten € 7,95.

Te bestellen via mijn emailadres epelsma@yahoo.com

Meer weten? Je kan mij volgen op Instagram: bijessie

Het Gouden Bijenboekje: voor kinderen en hun (groot) ouders

Het Gouden Bijenboekje gaat over bijen en het eigen levensverhaal van de auteur in relatie tot zijn bijen. Hij vertelt vanuit zijn passie voor het imkeren en de natuur. Volgens zijn cursisten is Ben Som de Cerff een enthousiast en gedreven verteller.

Zijn passie heeft hij op menig beginnend imker overgedragen. Het respect voor de natuur is iets dat ons allen aangaat, maar vooral de jeugd. Zij hebben de toekomst. Zonder natuur breken we de wereld af. De jeugd staat voor een geweldige uitdaging het tij te keren.

Met dit boekje probeert de schrijver de kinderen weer aan te zetten tot het genieten en ontspannen in de natuur. Alle beetjes helpen, we zullen het meer dan nodig hebben om de klimaatsverandering een halt toe te roepen en de wereld leefbaar te houden. De kosten van dit boek bedragen in Nederland 13 euro. Verpakking- en verzendkosten zijn 6 euro. Uitgegeven december 2021. 

 

Full colour A4 Imkerkalender

Daarnaast is er nog een imkerkalender beschikbaar met per kalendermaand een korte beschrijving van de maandelijkse werkzaamheden. De imkerkalender kost 8,-- euro exclusief verzending.

Per e-mail kan een voorbeeld PDFje opgestuurd worden.

Imkeren op A4 formaat

Op een overzichtelijke wijze zijn de imkeractiviteiten in het bijenseizoen en de belangrijkste feiten van de biologie van het bijenvolk  samengevat in een A4 overzicht. Op de achterkant zijn de belangrijkste varroa imkerhandelingen weer gegeven.

 

Onderstaande tweezijdig bedrukte A4 kaart (op 300-grams gelamineerd papier afgedrukt) is in combinatie met een boek of imkerkalender per stuk te verkrijgen. Kosten 2 euro per stuk. De kaart is solo alleen in oplagen van minimaal 10 stuks te verkrijgen op onderstaand e-mailadres. De kosten bedragen per 10 stuks 20 euro, verzendkosten 6 euro.


De kaart is ontwikkeld door Erik Schroën en Ben Som de Cerff naar het idee van Pia Aumeier.

Cursussen, lezingen en workshops

Telefoon06-24592149

Hobby-imkerij Green Spirit verzorgt de volgende cursussen en workshops en levert de onderstaande producten:                               

Cursussen:

 • basiscursus bijenhouden (15 dagdelen les plus een examen), ook mogelijk in 6 dagen voltijds;


 • vervolgcursus: "van bijenhouden naar imkeren" (17 dagdelen les);


 • cursus koninginnenteelt (via verzamelbroedaflegger methode van Dr. Liebig en via een productievolk) (8 dagdelen les: 3 theorie- en 5 praktijklessen);


 • theorie koninginnenteelt: 1 of 2 avonden;


 • workshop Koninginnenteelt (incl. 2 of 3 F1-moertjes voor eigen gebruik) in 3 dagdelen;  Lezingen over o.a.:  • koninginnenteelt voor de kleine imker (60 minuten)


  • zwermen en zwermbeheersing, een kans of een bedreiging? (120 minuten)


  • van planten(sap) via nectar naar honing (90 minuten);


  • propolis (20 minuten);


  • drachtplanten (90 minuten);


  • hygiene in de bijen(teelt) (60 minuten);


  • praktijkverslag van het testen van het hygienisch gedrag van bijenvolken (60 minuten); 


  • invoeren van koninginnen (60 minuten);


  • integraal varroa management incl. biotechnische methoden (60 minuten);


  • duurzaam en natuurlijk bijen houden in een Top Bar Hive, een Warrekast en een dadantkast en de verschillen t.o.v. het reguliere imkeren (60 minuten);


  • reizen met bijen (60 minuten)


  • 4,9 mm cellen (kleine bijen en het mogelijke effect op de varroareproductie)


  • koninginnenteelt (60 minuten)


  • een bijenkolonie vergeleken met het bedrijfsleven (in de maak.....)
  Tijdens de cursussen en lezingen wordt uitgegaan van de meest actuele ontwikkelingen en inzichten. Zowel de natuurlijke als de meer traditionele wijzen van imkeren komen aan de orde.  

  Telefoon06-24592149

  Hobby Imkerij Green Spirit © 2010